Viimeisimmät bloggaukset

Arkisto

So it begins...


Hei maailma! Tai Suomi. Tai kaverit. Tai juuri sinä random tyyppi.

Luet juuri ensimmäistä blogi-viritelmääni. Olen kirjoittanut työni puolesta monelaisia tekstejä, mutta ikioman blogin julkaisemiseen on ollut vähän turhan suuri kynnys. Koitetaas nyt näin uuden yrittäjän uran myötä saada tätäkin liikkeelle.


Tavoitteena blogilla on tehdä huomioita ja havaintoja, niin yrittäjyydestä kuin maailmasta ylipäätään. Pyrin pitämään näkökulman viestinnällisessä ja markkinoinnillisessa aspektissa.


Aloitin siis yrittäjänä tammikuussa 2018. Pääsyy tälle oli tarve kehittää itseäni ja osaamistani yhä laajemmalle skaalalle. Tai oikeastaan syvin motivaatioini minkä tahansa tekemiseen on haluni auttaa ihmisiä olemaan parhaita versioita itsestään. Miten voisin auttaa muita mikäli jään itse oman mukavuusalueeni sisäpuolelle?

"Everything is connected" - Dirk Gently

Netflixissä on sarja, jossa holistinen etsivä Dirk Gently ratkoo kummallisia mysteerejä periaatteella: "Kaikki liittyy kaikkeen". Ja niinhän ne liittyy. Se mikä tuntuu erottavan meidät, onkin oikeasti yhdistävää. Emme lillu eristyksissä maailmankaikkeudesta tai muista ihmisistä.


Eräs viisas henkilö on sanonut: "Space is information". Jopa me itse rakennumme DNA:sta, joka pohjimmiltaan on biologista dataa. Oma todellisuutemme rakentuu menneisyydestämme, josta rakentuu persoonalliset tarinamme. Mikä onkaan parempaa informaatiota kuin tarinat?


Uskon vakaasti, että hienot tarinat tekevät maailmasta yhteiskuntineen mielekkään kokonaisuuden ja elämästä elämisen arvoista. Haluan auttaa ihmisiä ja organisaatioita löytämään oman merkityksensä maailmassa.

Wikipedian määritelmä informaatiosta:"Informaatio on järjestystä, johon voidaan liittää jokin tulkinta. Näin television kuva on informaatiota, mutta sen kohina ("lumisade") ei sitä ole, koska siinä ei ole järjestystä..."

Maailmassa on valtavasti vaaroja ja uhkia jotka aiheuttavat ahdistusta. Mitä jos asiaa katsoisi toisin? Mitä tarinat olisivat ilman jännitystä? Ilman hyviksiä ja pahiksia? Tervetuloa siis ultimaattiseen eepokseen, ihmiskunnan kertomukseen. Tässä tarinassa tarvitsemme arvokkaita liittolaisia ja matkakumppaneita, jotta voimme näyttää mihin ihmset parhaimmillaan pystyvät.


Myös yrityksillä ja organisaatiolla on omat tarinansa ja osansa suuremmassa kuvassa. Oikeilla keinoilla näistä voi saada hienoa viestintää digimaailman keinoin. Olen enemmän kuin innoissani päästessäni auttamaan näiden löytymisessä.


Olisipa mielenkiintoista nähdä millaista tarinaa 1 000 vuoden päästä meistä kerrotaan... Tehdään siitä yhdessä legendaa, jota jälkipolvet voivat ylpeänä jatkaa.


Eläkää pitkään ja kukoistakaa!